یکی از نکات مهم در طرز تهیه شیرکاکائو خانگی، انتخاب پودر کاکائو است.
مواد لازم برای این نوشیدنی نایاب و غیرقابل دسترس نیستند اما در انتخاب نوع آنها باید دقت کرد. برای مثال، پودر کاکائو بهتر است تیره باشد و تا زمانی که درب ظرف یا روی بستهبندی آن باز است عطر کاکائو در محیط احساس شود.
ترکیبات:
طرز تهیه:
در مرحله اول نیاز است شیر را در ظرفی ریخته و روی حرارت قرار دهید. نکتهی ظریف و مهم در این است که تا بهجوش آمدن شیر صبر کنید و اجازه دهید شیر کاملا به نقطه جوش برسد. بعد از اینکه شیر کاملا به جوش آمد، حرارت را کم میکنیم.
در مرحله دوم با حوصله ذره ذره پودر کاکائو را به شیر داغ اضافه میکنیم و مداوم هم میزنیم. توجه داشته باشید که یکجا اضافه کردن کاکائو میتواند باعث گلولهای شدن پودر کاکائو در شیر شود.
در مرحله سوم بعد از حل شدن کامل پودر کاکائو در شیر، نوبت اضافه کردن شکر است.
بعد از این مرحله، شیرکاکائو شما آماده است.
منظور از طرز تهیه شیرکاکائو مجلسی بیشتر تهیه شیرکاکائو در حجم بالا است.
برای این منظور بهتر است متناسب با حجم شیر و شیرکاکائوی مورد نیاز خود، ظرف تهیه کنید.
برای تهیه شیرکاکائو مجلسی به مقدار لازم و تعداد نفراتی که میخواهید شیر، شکر و پودر کاکائو را جدا کنید.
سپس مقداری از شیر را در یک ظرف ریخته وکل پودرکاکائو و شکر را در آن مخلوط کنید تا کاملا در هم آغشته شوند.
سپس ظرف را روی حرارت ملایم گذاشته و مرتب هم بزنید تا کاملا پودر کاکائو و شکر در شیر حل شوند و حالت گلولهای در شیر بهوجود نیاید.
زمانی که مواد کاملا یکدست شدند و مایع غلیظی از شیر، پودر کاکائو و شکر بهدست آمد، میتوانید ذره ذره شیر را به آن اضافه کنید و اجازه دهید به نقطهی جوش برسد و به اصطلاح چند قل بزند و بعد زیر آن را خاموش کنید.
یک فنجان شیرکاکائو در مقایسه با یک فنجان شیر، حاوی شکر و کالری بیشتری است.
مواد آلی: | مقدار موجود در یک فنجان شیرکاکائو: |
کالری | ۱۸۰ تا ۲۱۱ |
پروتئین | ۸ گرم |
کربوهیدرات | ۲۶ تا ۳۲ گرم |
قند | ۱۱ تا ۱۷ گرم |
چربی | ۲/۵ تا ۹ گرم |
کلسیم | ۲۸ درصد از مقدار توصیه شده برای مصرف روزانه شیر |
ویتامین D | ۲۵ درصد از مقدار توصیه شده برای مصرف روزانه شیر |
ریبوفلاوین | ۲۴ درصد از مقدار توصیه شده برای مصرف روزانه شیر |
پتاسیم | ۱۲ درصد از مقدار توصیه شده برای مصرف روزانه شیر |
فسفر | ۲۵ درصد از مقدار توصیه شده برای مصرف روزانه شیر |
بعد از مطالعه جدول بالا، به این نتیجه خواهیم رسید که شیرکاکائو خالی از خواص و مواد معدنی نیست اما به نسبت شیرخالص درصد آنها در شیرکاکائو کمتر است.
با توجه به وجود مواد معدنی موجود در شیرکاکائو و طرز تهیه آسان و سریع آن، میتوان گفت این نوشیدنی مناسب برای کودکان، بزرگسالان و حتی پذیرایی در مراسمها و مجالس است. زیرا علاوه بر مزایای گفته شده، میتوان آن را هم به صورت سرد هم به صورت گرم سرو کرد.
برای آشنا شدن با نوشیدنیهای بیشتری که بر پایه شیر هستند میتوانید به مقاله ” انواع نوشیدنی با شیر” مراجعه کنید.
https://alis.ir/chocolate-milk/
https://www.healthline.com/nutrition/milk-benefits
5 راه برای نوشیدن شیر می تواند سلامت شما را بهبود بخشد
هزاران سال است که شیر از سراسر دنیا لذت می برد (1 منبع معتبر).
طبق تعریف ، این یک مایع غنی از مواد مغذی است که پستانداران ماده برای تغذیه جوان خود تولید می کنند.
متداول ترین انواع آن از گاو ، گوسفند و بز است.
کشورهای غربی بیشتر از همه شیر گاو می نوشند.
مصرف شیر موضوعی است که مورد بحث و جدال در دنیای تغذیه است ، بنابراین ممکن است تعجب کنید که آیا این ماده سالم یا مضر است.
در زیر 5 مزیت بهداشتی با حمایت علمی از شیر وجود دارد ، بنابراین می توانید تصمیم بگیرید که آیا این انتخاب مناسبی برای شما است یا خیر.
1. شیر همراه با مواد مغذی است
مشخصات تغذیه ای شیر چشمگیر است.
پس از همه ، این طراحی شده است که حیوانات تازه متولد شده را کاملاً تغذیه کند.
فقط یک فنجان (244 گرم) شیر کامل گاو حاوی (2):
کالری: 146
پروتئین: 8 گرم
چربی: 8 گرم
کلسیم: 28٪ از RDA
ویتامین D: 24٪ از RDA
ریبوفلاوین (B2): 26٪ از RDA
ویتامین B12: 18٪ از RDA
پتاسیم: 10٪ از RDA
فسفر: 22٪ از RDA
سلنیوم: 13٪ از RDA
شیر منبع بسیار خوبی از ویتامین ها و مواد معدنی است ، از جمله "مواد مغذی مورد نگرانی" ، که مورد مصرف بسیاری از جمعیت ها قرار گرفته است (منبع 3Trusted).
پتاسیم ، B12 ، کلسیم و ویتامین D را فراهم می کند که در بسیاری از رژیم ها فاقد رژیم هستند (منبع 4Trusted).
شیر همچنین منبع خوبی از ویتامین A ، منیزیم ، روی و تیامین (B1) است.
بعلاوه ، این منبع عالی پروتئین است و صدها اسید چرب مختلف ، از جمله اسید لینولئیک کونژوگه (CLA) و امگا 3 (منبع 5Trusteded) دارد.
اسید چرب لینولئیک کونژوگه و اسیدهای چرب امگا 3 به بسیاری از مزایای سلامتی ، از جمله کاهش خطر ابتلا به دیابت و بیماری های قلبی مرتبط هستند (منبع 6Trusted ، منبع 7Trusted ، منبع 8Trusted ، منبع 9Trusted).
محتوای غذایی شیر بسته به عواملی مانند محتوای چربی آن و رژیم غذایی و معالجه گاو حاصل از آن متفاوت است (منبع اطمینان).
به عنوان مثال ، شیر گاوهایی که بیشتر علف می خورند حاوی مقادیر قابل توجهی بالاتر اسید چرب لینولئیک و اسیدهای چرب امگا 3 (منبع 11Trusted) است.
همچنین ، شیر گاو که دارای ارگانیک و چمن تغذیه شده است حاوی مقادیر بیشتری آنتی اکسیدان مفید مانند ویتامین E و بتاکاروتن است که به کاهش التهاب و مبارزه با استرس اکسیداتیو کمک می کنند (12Trusted Source).
خلاصه
شیر حاوی طیف گسترده ای از مواد مغذی از جمله ویتامین ها ، مواد معدنی ، پروتئین ، چربی های سالم و آنتی اکسیدان ها است. به خاطر داشته باشید که محتوای غذایی آن بسته به عوامل زیادی می تواند متفاوت باشد.
2. این منبع خوبی برای پروتئین با کیفیت است
شیر منبع غنی پروتئین است و تنها یک فنجان حاوی 8 گرم است.
پروتئین برای بسیاری از کارکردهای حیاتی در بدن شما از جمله رشد و نمو ، ترمیم سلولی و تنظیم سیستم ایمنی بدن ضروری است (منبع مورد اعتماد 13).
شیر یک "پروتئین کامل" به حساب می آید ، به این معنی که شامل نه اسید آمینه ضروری برای عملکرد بدن در یک سطح بهینه (منبع 14Trusted) است.
دو پروتئین اصلی وجود دارد که در شیر وجود دارد - پروتئین کازئین و آب پنیر. هر دو پروتئین باکیفیت محسوب می شوند.
کازئین بیشتر پروتئین موجود در شیر گاو را تشکیل می دهد ، که شامل 70-80٪ از کل پروتئین است. آب پنیر حدود 20٪ (منبع 15Trusted) دارد.
پروتئین آب پنیر حاوی اسیدهای آمینه با زنجیره شاخه ای لوسین ، ایزولوسین و والین است که همگی با فواید سلامتی مرتبط هستند.
اسیدهای آمینه زنجیره ای شاخه دار ممکن است به ویژه در ساخت عضلات ، جلوگیری از ریزش عضلات و تأمین سوخت حین ورزش مفید باشند (16Trusted Source، 17Trusted Source).
نوشیدن شیر در چندین مطالعه با خطر کمتری از دست رفتن عضلات مرتبط با سن همراه است.
در حقیقت ، مصرف بیشتر شیر و فرآورده های شیر به بیشتر توده عضلانی در بدن و عملکرد بدنی بهتر در بزرگسالان مسن مرتبط است (18Trusted Source).
همچنین نشان داده شده است که شیر باعث ترمیم عضلات در ورزشکاران می شود.
در حقیقت ، مطالعات متعددی نشان داده اند که نوشیدن شیر پس از تمرین می تواند باعث آسیب دیدگی عضلات ، ترمیم عضلات ، افزایش قدرت و حتی کاهش درد عضلات شود (19Trusted Source، 20Trusted Source، 21Trusted Source).
بعلاوه ، این یک جایگزین طبیعی برای نوشیدنی های پروتئینی بسیار فرآوری شده است که به سمت بهبودی بعد از تمرین به بازار عرضه می شوند.
خلاصه
شیر منبع غنی از پروتئین با کیفیت است که شامل نه اسید آمینه ضروری است. این ممکن است به کاهش ریزش عضلات مرتبط با سن کمک کند و ترمیم عضلات را بعد از انجام ورزش انجام دهد.
تحقیق خواندنی
لطفاً یک بررسی سریع 1 دقیقه ای انجام دهید
پاسخ های شما به ما در بهبود تجربه کمک می کند. تو بهترینی!
3. سلامتی استخوان مزایای شیر
نوشیدن شیر به مدت طولانی با استخوانهای سالم همراه بوده است.
این به دلیل ترکیب قدرتمند مواد مغذی از جمله کلسیم ، فسفر ، پتاسیم ، پروتئین و (در لبنیات پر چرب) ویتامین K2 است.
همه این مواد مغذی برای حفظ استخوانهای سالم و سالم ضروری هستند.
تقریباً 99٪ کلسیم بدن در استخوانها و دندانهای شما ذخیره می شود (منبع اطمینان 22).
شیر منبع بسیار خوبی از مواد مغذی است که بدن شما برای جذب صحیح کلسیم از جمله ویتامین D ، ویتامین K ، فسفر و منشاء بدن به آنها اعتماد دارد.5 راه برای نوشیدن شیر می تواند سلامت شما را بهبود بخشد
هزاران سال است که شیر از سراسر دنیا لذت می برد (1 منبع معتبر).
طبق تعریف ، این یک مایع غنی از مواد مغذی است که پستانداران ماده برای تغذیه جوان خود تولید می کنند.
متداول ترین انواع آن از گاو ، گوسفند و بز است.
کشورهای غربی بیشتر از همه شیر گاو می نوشند.
مصرف شیر موضوعی است که مورد بحث و جدال در دنیای تغذیه است ، بنابراین ممکن است تعجب کنید که آیا این ماده سالم یا مضر است.
در زیر 5 مزیت بهداشتی با حمایت علمی از شیر وجود دارد ، بنابراین می توانید تصمیم بگیرید که آیا این انتخاب مناسبی برای شما است یا خیر.
1. شیر همراه با مواد مغذی است
مشخصات تغذیه ای شیر چشمگیر است.
پس از همه ، این طراحی شده است که حیوانات تازه متولد شده را کاملاً تغذیه کند.
فقط یک فنجان (244 گرم) شیر کامل گاو حاوی (2):
کالری: 146
پروتئین: 8 گرم
چربی: 8 گرم
کلسیم: 28٪ از RDA
ویتامین D: 24٪ از RDA
ریبوفلاوین (B2): 26٪ از RDA
ویتامین B12: 18٪ از RDA
پتاسیم: 10٪ از RDA
فسفر: 22٪ از RDA
سلنیوم: 13٪ از RDA
شیر منبع بسیار خوبی از ویتامین ها و مواد معدنی است ، از جمله "مواد مغذی مورد نگرانی" ، که مورد مصرف بسیاری از جمعیت ها قرار گرفته است (منبع 3Trusted).
پتاسیم ، B12 ، کلسیم و ویتامین D را فراهم می کند که در بسیاری از رژیم ها فاقد رژیم هستند (منبع 4Trusted).
شیر همچنین منبع خوبی از ویتامین A ، منیزیم ، روی و تیامین (B1) است.
بعلاوه ، این منبع عالی پروتئین است و صدها اسید چرب مختلف ، از جمله اسید لینولئیک کونژوگه (CLA) و امگا 3 (منبع 5Trusteded) دارد.
اسید چرب لینولئیک کونژوگه و اسیدهای چرب امگا 3 به بسیاری از مزایای سلامتی ، از جمله کاهش خطر ابتلا به دیابت و بیماری های قلبی مرتبط هستند (منبع 6Trusted ، منبع 7Trusted ، منبع 8Trusted ، منبع 9Trusted).
محتوای غذایی شیر بسته به عواملی مانند محتوای چربی آن و رژیم غذایی و معالجه گاو حاصل از آن متفاوت است (منبع اطمینان).
به عنوان مثال ، شیر گاوهایی که بیشتر علف می خورند حاوی مقادیر قابل توجهی بالاتر اسید چرب لینولئیک و اسیدهای چرب امگا 3 (منبع 11Trusted) است.
همچنین ، شیر گاو که دارای ارگانیک و چمن تغذیه شده است حاوی مقادیر بیشتری آنتی اکسیدان مفید مانند ویتامین E و بتاکاروتن است که به کاهش التهاب و مبارزه با استرس اکسیداتیو کمک می کنند (12Trusted Source).
خلاصه
شیر حاوی طیف گسترده ای از مواد مغذی از جمله ویتامین ها ، مواد معدنی ، پروتئین ، چربی های سالم و آنتی اکسیدان ها است. به خاطر داشته باشید که محتوای غذایی آن بسته به عوامل زیادی می تواند متفاوت باشد.
2. این منبع خوبی برای پروتئین با کیفیت است
شیر منبع غنی پروتئین است و تنها یک فنجان حاوی 8 گرم است.
پروتئین برای بسیاری از کارکردهای حیاتی در بدن شما از جمله رشد و نمو ، ترمیم سلولی و تنظیم سیستم ایمنی بدن ضروری است (منبع مورد اعتماد 13).
شیر یک "پروتئین کامل" به حساب می آید ، به این معنی که شامل نه اسید آمینه ضروری برای عملکرد بدن در یک سطح بهینه (منبع 14Trusted) است.
دو پروتئین اصلی وجود دارد که در شیر وجود دارد - پروتئین کازئین و آب پنیر. هر دو پروتئین باکیفیت محسوب می شوند.
کازئین بیشتر پروتئین موجود در شیر گاو را تشکیل می دهد ، که شامل 70-80٪ از کل پروتئین است. آب پنیر حدود 20٪ (منبع 15Trusted) دارد.
پروتئین آب پنیر حاوی اسیدهای آمینه با زنجیره شاخه ای لوسین ، ایزولوسین و والین است که همگی با فواید سلامتی مرتبط هستند.
اسیدهای آمینه زنجیره ای شاخه دار ممکن است به ویژه در ساخت عضلات ، جلوگیری از ریزش عضلات و تأمین سوخت حین ورزش مفید باشند (16Trusted Source، 17Trusted Source).
نوشیدن شیر در چندین مطالعه با خطر کمتری از دست رفتن عضلات مرتبط با سن همراه است.
در حقیقت ، مصرف بیشتر شیر و فرآورده های شیر به بیشتر توده عضلانی در بدن و عملکرد بدنی بهتر در بزرگسالان مسن مرتبط است (18Trusted Source).
همچنین نشان داده شده است که شیر باعث ترمیم عضلات در ورزشکاران می شود.
در حقیقت ، مطالعات متعددی نشان داده اند که نوشیدن شیر پس از تمرین می تواند باعث آسیب دیدگی عضلات ، ترمیم عضلات ، افزایش قدرت و حتی کاهش درد عضلات شود (19Trusted Source، 20Trusted Source، 21Trusted Source).
بعلاوه ، این یک جایگزین طبیعی برای نوشیدنی های پروتئینی بسیار فرآوری شده است که به سمت بهبودی بعد از تمرین به بازار عرضه می شوند.
خلاصه
شیر منبع غنی از پروتئین با کیفیت است که شامل نه اسید آمینه ضروری است. این ممکن است به کاهش ریزش عضلات مرتبط با سن کمک کند و ترمیم عضلات را بعد از انجام ورزش انجام دهد.
تحقیق خواندنی
لطفاً یک بررسی سریع 1 دقیقه ای انجام دهید
پاسخ های شما به ما در بهبود تجربه کمک می کند. تو بهترینی!
3. سلامتی استخوان مزایای شیر
نوشیدن شیر به مدت طولانی با استخوانهای سالم همراه بوده است.
این به دلیل ترکیب قدرتمند مواد مغذی از جمله کلسیم ، فسفر ، پتاسیم ، پروتئین و (در لبنیات پر چرب) ویتامین K2 است.
همه این مواد مغذی برای حفظ استخوانهای سالم و سالم ضروری هستند.
تقریباً 99٪ کلسیم بدن در استخوانها و دندانهای شما ذخیره می شود (منبع اطمینان 22).
شیر منبع بسیار خوبی از مواد مغذی است که بدن شما برای جذب صحیح کلسیم از جمله ویتامین D ، ویتامین K ، فسفر و منشاء بدن به آنها اعتماد دارد.